In English In Russian In Swedish

13.2.2014

HS 11.2.2014: “Uusista ikkunoista vetää”

 

Sisäilmayhdistys kannattajajäsen

Helsingin sanomat julkaisi jutun ikkunoiden tiiviyspuutteista. Jutussa asiantuntijat kertovat mm. että ikkunoiden sisätiivisteet ja rakenteiden tiiveys ovat huonoja.

Lue koko juttu tästä ›

 

Lue koko uutinen


30.10.2012

Binja Oy on Sisäilmayhdistyksen kannattajajäsen

 


Sisäilmayhdistys kannattajajäsen

Huonosta sisäilmasta ja sen aiheuttamista sairauksista kärsii yhä useampi. Binjan Tiivistys- ja Turvalistoilla voidaan estää huoneistoihin ulkoa tai talon rakenteista kantautuvat rakennus-, eläin ja siitepölyt, mikrobit, homeet ja hajut. Kun sisäilman laatu paranee, myös asumisterveys ja -viihtyisyys paranevat. Samalla vetoisuus ja melut vähenevät, rakentamisjätteen määrä vähenee sekä energiaa ja luonnonvaroja säästyy. Binjan tuotteet ovat edullisia hankkia eikä niiden paikoilleen asentaminen vaadi ammattilaista.

Sisäilmayhdistys ry on vuonna 1990 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää rakennusten terveelliseen ja viihtyisään sisäilmastoon tähtäävää työtä. Yhdistyksen tehtävänä on parantaa tiedonsiirtoa tutkimuksesta käytäntöön sekä valistaa rakennusten asukkaita, käyttäjiä ja omistajia ylläpitämään hyvää sisäilmastoa.

 

Lue koko uutinen


15.2.2012

Meranti Ky ja Binja Oy yhteistyöhön home- ja kosteusvaurioita vastaan

Turvalista, grafiikka


Turvalista

 

Pohjois-Suomen johtaviin siivousliikkeisiin kuuluva Meranti Ky sekä tiivistys- ja turvalistoja markkinoiva Binja Oy ovat sopineet  uudenlaisesta markkinointiyhteistyöstä tavoitteenaan ehkäistä kiinteistöjen home- ja kosteusvaurioita. – Merantilla on  arvokasta tietoa kunkin kiinteistön riskitekijöistä ja Binjalla on valmiit tuotteet riskien vähentämiseksi, sanoo Binja Oy:n markkinointijohtaja Mika Jaara.

– Kiinteistöissä työskentelevät siivoojat ovat avainasemassa kun he päivittäin havaitsevat mahdollisia riskikohtia siivoamissaan rakennuksissa, sanoo Meranti Ky:n toimitusjohtaja Antti Pietilä.  – Meidän yhteinen tavoitteemme on, että tämä hiljainen tieto saadaan entistä paremmin kiinteistöstä vastaavien tietoisuuteen.  - Sen tiedon ja Binjan laadukkaiden tuotteiden avulla kosteus- ja homevaurioita voidaan tehokkaasti ehkäistä, Antti Pietilä summaa yhteistyömallin edut. 

Kosteus, pöly ja lika huonontavat sisäilmaa 

Binja Oy:n kehittämät turvalistat asennetaan pientaloissa tai teollisuustiloissa jalkalistan tapaan, seinän ja lattian rajaan estämään kosteuden ja veden pääsyn lattianrajasta rakenteisiin. – Erityisesti koneellisen pesun vuoksi voi vuosien kuluessa päästä runsaastikin kosteutta lattialistan alta seinä- ja lattiarakenteisiin. Yhdessä pölyn ja lian kanssa se muodostaa hyvät olosuhteet erilaisten mikrobien lisääntymiseen ja jopa rakenteiden pysyvämpään vaurioitumiseen, Antti Pietilä sanoo.

Binja-turvalistan alareunassa oleva tiiviste muodostaa kaksi tiivistepintaa, jotka tehokkaasti estävät kosteuden pääsyn rakenteisiin. Tiivistelista estää myös mahdollisten alapohjan kautta tulevien pienhiukkasten pääsyn sisäilmaan ja parantavat siten sisäilman laatua. – Huolellisella siivouksella, kiinteistön tarkkailemisella ja vaurioiden nopealla korjaamisella merkittävä osa sisäilmaongelmista voidaan estää, sanoo Antti Pietilä.

Yhteistyöllä energiansäästöä ja asumisturvallisuutta 

Binja-turvalistan ohella myös Binjan tiivistyslistalla voidaan parantaa huoneistojen sisäilman laatua. Ovien ja ikkunanpieliin asennettava tiivistyslista vähentää irtonaisen pölyn kulkeutumista huoneistoon ovien ja ikkunoiden raoista.  Tiivistyslistojen asentaminen vähentää vedontunnetta,  jolloin   sisälämpötilaa voidaan reilustikin alentaa. – Sopiva lämpötila osaltaan parantaa sekin  sisäilman raikkautta ja säästää huomattavasti myös energiaa, Mika Jaara kertoo.

Meranti Siivouspalvelujen toimitusjohtaja Antti Pietilä kertoo, että he suosittelevat Binja-listojen asentamista kaikkien omien siivouskohteidensa ulko-oviin  ja myös harvarakenteisiin ikkunoihin. – Yhteistyösopimuksen ansiosta Binja-listat ovat meiltä nyt edullisia  hankkia ja  ne saa tietenkin myös asennettuna. Antti Pietilä kertoo. Meranti ja Binja haastavatkin suomalaiset työpaikat ja kaikki kiinteistöjen omistajat sisäilmatalkoisiin, joilla työpaikkojen ja asuntojen sisäilman laatua parannetaan yhteisvoimin. – Pienillä kustannuksilla ja huolellisuudella voidaan merkittävästi lisätä työviihtyvyyttä ja vähentää myös sairauspoissaoloja, Antti Pietilä sanoo.

Binja Oy:n kehittämät ja patentoimat listatuotteet ovat syntyneet suoraan suomalaisten asiakkaiden esittämistä käytännön tarpeista. Binja-listoilla vanhojen ovien ja ikkunoiden tiiviyttä voidaan parantaa todella helposti ja edullisesti.  Energiansäästön lisäksi myös siivouskertojen määrä vähenee, joka on selvää säästöä sekin. 

Antti PietiläLisätietoja:
Binja Oy, Mika Jaara, p. 0400 727 687
Meranti  Siivouspalvelut Ky, Antti Pietilä, p. 0400683813 

Meranti

 

Meranti Siivouspalvelut Ky
Antti Pietilä
p. 0400683813
www.meranti.fi

Lue koko uutinen


Kaikki uutiset

Julkaistu 7.11.2011 Binja-tiivistyslistat esillä Rakentaja.fi-palvelussa
Julkaistu 1.11.2011 Binja Oy Laatukeskuksen päättäväksi yhteisöjäseneksi
Julkaistu 27.9.2011 Binja Oy:n uutuustuotteet kiinnostavat jälleenmyyjiä
Katso video »


Tilaa verkkokaupasta »

Binja 30 vuotta »